Champagne en karnemelk van Bim Bensdorp, Bim
Veel fusies en overnames mislukken en de boosdoener is meestal cultuur: het klikt gewoon niet tussen beide bedrijven. Dit boek legt uit waarom de zachte factor cultuur zo'n harde noot is om te kraken bij bedrijfssamensmeltingen. In heldere taal en to the point adviseert het hoe je met die factor kunt omgaan om van de fusie of overname toch een succes te maken. Aan bod komen de volgende onderwerpen: * Fusies en overnames: wat zijn het en waarom doen we het? * Cultuur: wat is het en waarom doet het ertoe? * Fusie en integratieproces: omgaan met de cultuurfactor * Nederlanders: zo zijn onze manieren! * Cultuur als valkuil: wanneer tuin je er in, hoe blijf je er uit? Het boek is mede gebaseerd op zestien interviews met topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven die uitgebreid aan het woord komen. Met een voorwoord van Herman D. Koning, directeur van Hay Group.
- Prijzen
- Specificiaties
- Reviews
Categorie | Bedrijfskunde |
Rubriek | Management algemeen |
NUR code | 801 |
Betrokkenen | Auteur: Bim Bensdorp, Bim Auteur: Bim Bensdorp Redacteur: Richard Heeres Redacteur: Richard Heeres, Richard |
ISBN | 9789024402083 |
Bindwijze | Paperback / softback |
Jaar uitgave | 2012 |
Taal | nl |
Druk | 1 |
Geïllustreerd | Ja |
Publicatie status | Active |
Champagne-en-karnemelk kreeg in totaal
0
review(s) en kreeg een gemiddeld cijfer van
0
uit 10