De culinaire ziel van Nederland van

Reeks Keuken en Tafel

Steeds meer 'Hollandse' chef-koks verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een 'inhaalbeweging' beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk. Maar misschien ook weer niet.

Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerciële spirit. Dit werkt in alle opzichten verrijkend.

Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen. Vele 'oude' recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt. Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis. Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en waarom van de Nederlandse culinaire ziel.

Over de auteur
Eddie Niesten (° Maastricht) werkte bij een landbouwonderzoeksinstituut in Leuven, waar hij vooral de ontwikkeling van voeding door de eeuwen heen bestudeerde. Hij geeft tal van lezingen, workshops, opleidingen rond diverse thema's in de sfeer van landbouw en voeding. Zopas startte hij met 'Goesting?! - Centrum voor Eet en Drinkcultuur' aan de grens met Nederland.

Auteur Eddie Niesten, Eddie
ISBN 9789044133516 Bindwijze Paperback / softback
49.00 Levertijd: Op voorraad Voor 15.30u besteld
volgende werkdag bij u thuis*
(*met express levering door Post NL)
>> Meteen bestellen bij
  • Prijzen
  • Specificiaties
  • Reviews
Categorie Non-fictie vrije tijd
Rubriek Eten en drinken algemeen
NUR code 440
Betrokkenen Auteur: Eddie Niesten, Eddie
ISBN 9789044133516
Bindwijze Paperback / softback
Jaar uitgave 2016
Taal nl
Druk 1
Geïllustreerd Ja
Publicatie status Active
De-culinaire-ziel-van-nederland kreeg in totaal 0 review(s) en kreeg een gemiddeld cijfer van 0 uit 10
Geef hieronder uw mening
  Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitstekend
Prijs
Kwaliteit
Uw gegevens
Uw review