De kunst van de Italiaanse keuken van Massimo Bottura
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italië. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants. Dit boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carrière als sterrenchef van zijn restaurant in Modena. Verdeeld over vier hoofdstukken, worden de inspirerende gerechten, de ingrediënten en technieken beschreven. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld. Stefano Graziani en Carlo Benvenuto verzorgden de schitterende fotografie. Bottura's werk is zo verrassend dat de Engelsen lachend zeggen: Never Trust a Skinny Italian Chef. Wij noemen het de meester die van koken kunst maakt en zich laat inspireren door zijn omgeving en de kunst.
- Prijzen
- Specificiaties
- Reviews
Categorie | Eten en drinken algemeen |
Rubriek | Keuken per land en streek |
NUR code | 442 |
Betrokkenen | Auteur: Massimo Bottura Vertaler: Toos IJdema, Toos Auteur: Massimo Bottura, Massimo Vertaler: Ingrid Buthod-Girard, Ingrid Bewerker: Henja Schneider, Henja Ilustrator: Carlo Benvenuto, Carlo Vertaler: Akkie de Jong, Akkie Ilustrator: Stefano Graziani, Stefano |
ISBN | 9789089896155 |
Bindwijze | Hardback |
Jaar uitgave | 2014 |
Taal | nl |
Druk | 1 |
Geïllustreerd | Ja |
Publicatie status | Active |
De-kunst-van-de-italiaanse-keuken kreeg in totaal
0
review(s) en kreeg een gemiddeld cijfer van
0
uit 10